CORPUL DIN VIS AL ȘAMANULUI

Ceremonia imbratisarii pamantului

Amanata pe 2018/h2>

“Viața nu este o problemă care trebuie rezolvată, nici o întrebare la care trebuie să se răspundă. Viața este un mister ce se cere să fie experimentat.” Alan Watts

Introducere

Un războinic al sufletului este un bărbat sau o femeie care a ajuns la înțelegerea faptului că conflictul dintre inimă și minte, între fericire și nefericire este în ei. Ei nu proiectează tulburările lor interioare în lumea exterioară sau pe alții. Ei știu că din visele lor proprii, din convingeri conștiente sau inconștiente – este creată lumea lor.

În cultura noastră, mulți dintre noi avem un dor sincer de înțelepciune autentică și de un sentiment de apartenență la ceva mai mult, ceva mai bogat decât viețile goale și lipsite de provocări ce ne sunt oferite. Și totuși, adevărata cunoaștere și putere personală nu poate veni din paginile unei cărți sau din povestirea aventurii altcuiva. Ea poate veni doar din propria noastră experiență, de la descoperirea lui cine suntem, a ceea ce vrem de la viețile noastre, și de la modul în care vom trăi noi înșine.

Acest curs vă oferă această oportunitate.

Ritul final de trecere

howard-augsmall

În cultura noastră, moartea este un eveniment considerat ca întunecat, misterios, și înfricoșător. Deși acest eveniment important vine la fiecare din noi, la toată lumea, e ceva căruia se evită a i se acorda atenție. Culturile antice nu au privit moartea ca pe un dușman, ci au îndrăznit să și-o facă aliată.

Până la urmă, e vorba despre curajul de a trăi fără frică, din centrul adevărului cuiva, de a contesta și învinge tendința către inerție, frica de viață și îmbătrânirea prematură. În cuvintele șamanul peruvian Don Eduardo Calderon, “un șaman este cineva care este deja mort și, prin urmare, nu are nici o frica de moarte sau de viață”.

Trăim cu certitudinea că într-un final vom muri; oare cunoașterea morții noastre ar putea să ne învețe cum să transformăm viața noastră în prezent? Ce s-ar întâmpla dacă … am putea transporta sau extinde conștiința noastră până la punctul morții noastre? Ce am învăța din acest mister, cel mai mare? Este posibil ca această revelație să aibă potențialul de a transforma viața noastră?

Dacă ne-am îmbrățișat ideea morții ca sfetnic, am putea obține o înțelegere transcendentă cu potențial transformativ. Cunoașterea revelatorie a modului în care vom muri și a circumstanțelor morții noastre ne oferă înțelepciunea și puterea de a schimba modelul și desfășurarea vieții noastre, dacă moartea ce ne-a fost arătată nu este una de bun augur. Conștientizarea morții noastre ne dă puterea de a schimba viața noastră. Aceasta este taina pe care o vom explora în timpul acestui atelier, iar aceasta nu este gnoza sau cunoașterea; este epignosis, literalmente “deasupra cunoașterii” este înțelepciunea dobândită din întâlnirea directă cu misterul.

Ceremonia Îmbrățișarea Pământului

În multe tradiții șamanice vine un punct pe calea spre adevărata înțelegere, un moment, în care căutătorul trebuie să moară pentru vechiul său sine, astfel încât ceva nou, mai puternic, ma mult afirmând viața, mai îmbogățit și mai frumos să se poată naște. Această acțiune a îmbrățișării morții vechiului este un gest de vindecare pentru noi înșine, dar și pentru lume ca întreg – pentru că de fiecare dată când o persoană, un suflet este infuzat cu iubire, lumea ca întreg este schimbată.

Îngroparea în Pământ este o ceremonie sacră pentru a da drumul trecutului și acceptarea vindecării și binecuvântărilor de la prima noastră mamă – Pământul – care a fost în centrul traditiilor samanice vreme de mii de ani. Este o celebrare a vieții, o recunoaștere a unui nou viitor, și o deschidere a brațelor către o mamă iubitoare, care vrea doar să ne îmbrățișeze.

Înmormântarea unui Războinic al Sufletului este, în anumite privințe, o Căutare a Viziunii (Vision Quest) extrem de puternică, care vă va ajuta să vă focalizați, să soluționați problemele și să a găsiți o mai mare claritate în viață, precum și un ajutor în a vă permite vouă înșivă să primiți darul vindecării și să dați drumul trecutui. Împreună și singuri în același timp, vom sta în fața infinitului, ținuți în brațe de planeta noastră, știind ce înseamnă să fii om, renăscut.

În timpul acestui week-end ne vom explora pe noi înșine și nevoia noastră de vindecare, și vom experimenta direct energiile iubitoare ale Mamei Pământ (Pachamama).

În timpul ceremoniei de îngropare șamanică participanții trăiesc experiența unei extinderi profunde a conștiinței pe când intră în îmbrățișarea plină de bucurie a puterii sublime a naturii și trăiesc comuniunea cu aceasta intr-un mod direct, personal și intim.

În acest fel, participanții pot experimenta direct și se alinieze cu energia geometrică sacră a Pământului.

Ceremonia se încheie cu un ritual puternic de binecuvântare pentru noul început.

Această aventură în inițiere este deschisă tuturor acelor bărbați și femei, cu vârsta de peste 18 ani, care sunt gata să pășească în mister și se confruntă cu provocarea creșterii.

Există un element de efort fizic în acest workshop, dar este la îndemâna oricui aflat într-o stare rezonabilă de capacitate de efort să-l realizeze.

La finalul cursului, veți avea o perspectivă mai clară a adevăratelor voastre motivații, a naturii “realității” și “iluziei”, și instrumentele necesare pentru a face schimbari puternice și pozitive de viață pentru o viață mai autentică și mai eficientă.

Prin participare, primiți de asemenea, o inițiere întru a fi și vă conectați cu sursa voastră primordială de libertate.

Costul acestui seminar rezidential este de 225 de euro.

Avans: 50 euro

Pentru înscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurelmocanu@yahoo.com