CALEA ȘAMANULUI – Calea înţelepciunii interioare

4 -5 Mai 2019

Şamanismul nu a fost niciodată un sistem de credinţe, ci este un sistem al cunoaşterii , iar divinaţia este una din căile de obţinere a cunoaşterii directe.

Cunoaşterea directă poate fi definită prin ceea ce e trăit ca experienţă personală prin intermediul simţurilor. Divinaţia nu e ghicirea norocului, ci e o cale către înţelegerea mai profundă a evenimentelor şi influenţelor din jurul unei situaţii sau persoane. Divinaţia a fost mereu parte integrantă a şamanismului. Unul dintre cele mai importante roluri ale şamanului afost acela de a căuta cunoaştere revelatorie din surse vizionare. Aceasta poate avea loc pentru a găsi vindecare, ”De ce s-a îmbolnăvit această persoană?”, sau, de exemplu, ”de ce această persoană are o perioadă lungă de nenoroc?” Divinaţia e un mod de a găsi înţelesul din visele şi viziunile noastre. Șamanismul, prin natura sa intrinsecă, se adresează vieților noastre și sensului nostru în lumea complicată și dezordonată în care trăim.

Divinaţia este la fel de veche ca umanitatea, dar, din păcate, în societatea vestică a fost văzută ca ceva primitiv, iraţional, similar superstiţiei. Divinaţia este in fond o cale de a revela adevărul. Arta divinaţiei dezvăluie omului adevăruri ascunse despre el însuşi sau despre circumstanţele vieţii sale. În societăţile din afara vestului, divinaţia continuă să joace un rol important, revelând ceea ce este ascuns şi ajutând în ajungerea la concluzii acolo unde ne confruntăm cu circumstanţe provocatoare care s-ar putea să ceară implementarea unei decizii dificile.

În divinaţie, rolul şamanului este de a fi un intermediar, un mediator. Şamanul, prin explorarea şi furnizarea unei citiri şi interpretări iniţiale, permite căutătorului acestei informaţii să evite proiectarea unor dorinţe, frici și speranţe personale, dacă intrebarea sau situaţia este încărcată emoţional.

Divinaţia este o modalitate de a ajunge la o înţelegere mai profundă a unor evenimente, influenţe din jurul unei situaţii sau a unei persoane.

Participanţii la acest workshop vor avea oportunitatea de a explora şi de a aprofunda practicile divinatorii, de a învăţa cum şamanii au reuşit, de-a lungul anilor, să caute şi să găsească o cunoaştere revelatorie din surse vizionare atât pentru alţii cât şi pentru ei înşişi.

În timpul acestui workshop participanţii vor avea oportunitatea să exploreze şi să lucreze cu metode divinatorii precum:

    • Divinaţia cu obiecte naturale

 

  • Să descopere şi să dezvolte puterea personală
  • Conectarea cu conştiinţa de ordin mai înalt, ce poate aduce insight şi o înţelegere profundă a situaţiei
  • Călătoria şamanică clasică
  • Posturi corporale inducătoare de transă

În timpul practicilor de extindere a conştiinţei cu ajutorul bătăilor de tobe pentru lărgirea experienţei vizionare, participanţii vor învăţa, de asemenea, să își dezvolte înţelepciunea interioară şi să aibă încredere în ea. Uneori răspunsul primit nu este imediat înţeles, pentru că nu se adresează întotdeauna minţii logice, raţionale.

În timpul practicilor de extindere a conştiinţei cu ajutorul bătăilor de tobe pentru lărgirea experienţei vizionare, participanţii vor învăţa, de asemenea, să își dezvolte înţelepciunea interioară şi să aibă încredere în ea. Uneori răspunsul primit nu este imediat înţeles, pentru că nu se adresează întotdeauna minţii logice, raţionale.

În acest workshop participanţii vor fi capabili să incubeze, să joace, să deseneze sau să picteze vizunile lor din timpul divinaţiei pentru a depăşi mintea raţională. Aceasta conduce adesea către o adâncă şi profundă revelaţie. În acest workshop participanţii vor avea ocazia de a explora întrebările importante şi semnificative în legătură cu viaţa lor pentru a câştiga înţelegere şi cunoaştere despre ei înşişi.

Acest atelier este potrivit pentru cei care nu au avut nici o experiență anterioară cu șamanismul.
În acest workshop participanții vor efectua Ceremonia Canoei Spiritului. Aceasta e o călătorie colectivă/ de grup, în cadrul căreia participanții merg împreună pentru a dobândi înțelegere asupra unei situații importante care afectează comunitatea.

Participanţii ar trebui să aducă la acest workshop:

  • Caiet sau bloc de desen şi pix
  • Creioane colorate, pensoane şi culori
  • Două pietre cu o suprafaţă rugoasă sau cu faţete. Pietrele ar trebui să fie de o mărime care să încapă uşor în mână.

Pretul workshop-ului – 175 euro

Avans de rezervare a locului- 50 de euro

 

Pentru înscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurelmocanu@yahoo.com