Calea Războinicului Sufletului

Partea 2. Îmbrățișarea schimbării

20 – 21 Mai 2023

Rana este locul în care Lumina pătrunde în tine. Rumi

 

Cu siguranță este clar pentru mulți oameni care se angajează în dezvoltarea spirituală personală că vremurile în care trăim în prezent ne obligă să ne schimbăm și să ne transformăm la mai multe niveluri. Schimbarea nu este niciodată ușoară, trebuie să ne uităm serios și sincer în oglindă și să vedem și să recunoaștem ceea ce este nerezolvat în noi. Pentru a ne schimba trebuie să lăsăm în urmă vechiul și, la fel ca șarpele, să dezbrăcăm pielea veche pentru a crește.

„Calea războinicului sufletului”. Războinic/Warrior nu înseamnă să lupți sau să fii soldat în lupte. Pentru un șaman, Warrior înseamnă ceva foarte diferit: este o persoană care își acceptă responsabilitatea pentru acțiunile sale și nu îi învinovățește pe alții pentru eșecurile sale. Un războinic este în cele din urmă o persoană care știe că toată viața este un rit de trecere și o îmbrățișează pe deplin din această perspectivă. Tu ești purtătorul mântuirii tale personale. Împărtășirea înțelepciunii, greșelilor, succeselor și experienței tale este modul în care vei deveni cu adevărat o persoană a cărei viață hrănește și fertilizează spiritul familiei și comunității tale.

Una dintre cele mai aducătoare de provocări acte de putere este iertarea. Când iertăm o altă persoană pentru durerea și rănile pe care ni le-a provocat, nu este vorba despre această persoană în sine, ci despre noi înșine. Când iertăm, eliberăm și renunțăm la o energie care ne-a încurcat într-o dinamică relațională dificilă, și de fapt eliberăm o povară care ne îngreunează. Această energie disonantă este un blocaj pentru compasiunea și capacitatea noastră de a iubi. Din aceasta obținem puterea de a merge mai departe cu viața noastră.

Lucrul frumos este că atunci când putem ierta sincer ni se oferă darul de a afla mai multe despre noi înșine, ceea ce nu ar fi fost posibil fără ca cealaltă persoană să fie o oglindă pentru sufletul nostru. Acest lucru are, de asemenea, un efect asupra celeilalte persoane la un nivel superior, el sau ea este, de asemenea, eliberat din această încurcătură și este asemănător cu „lupta cu odgonul” în care o parte dă drumul frânghiei și, odată cu aceasta, încordării. Acest lucru deschide adesea ușa către iertarea de sine și atunci putem fi recunoscători pentru această experiență și să o înțelegem ca pe un dar întru dezvăluirea comorii frumuseții noastre interioare.

Una dintre multele învățături pe care le-am dobândit în urma lucrului cu plantele de-a lungul multor ani este că ele vă servesc, dar nu cum ați crede. Ca o ilustrare a acestui lucru, vă dau exemplul unei plante care vă va oferi un sentiment de pace, liniște, armonie și seninătate asemănătoare zen-ului. Cu siguranță asta sună grozav, nu-i așa?
Așadar, să numim această plantă „Planta Zen”. Ei bine dacă ții o dietă adecvată cu această plantă, ceea ce se va întâmpla este că ea te poate înnebuni de furie, agitație și îți poate provoca mari tulburări. De ce asta? Ce a mers prost aici? Ei bine, absolut nimic nu este în neregulă, spiritul Plantei Zen vă servește perfect, arătându-vă și prezentând în mod dramatic exact acele lucruri ce vă împiedică la nivel inconștient sau emoțional să trăiți această stare de seninătate. Nu este ușor, dar atât de revelator și de vindecare.

În acest atelier, ne vom uita în lumile noastre interioare respective și vom identifica ceea ce este în noi care rezonează cu acest câmp volatil și negativ de energie. Eu numesc asta „brujeria noastră interioară”. Din experiența mea, acest lucru (precum în interior, la fel și în exterior) se află chiar la rădăcina încâlcirii noastre cu acest „câmp exterior al disonanței”. Fără îndoială, acest atelier vă va provoca și vă va împinge să vă confruntați cu aspectele rănite ale sinelui pentru ca acestea să fie vindecate, iar rezultatele acestui Act de Putere sau Încercare de Războinic vă vor aduce beneficii și vouă și, prin extensie, altora.

Acest atelier vă va provoca fără îndoială și vă va împinge să vă confruntați cu aspectele rănite ale sinelui pentru ca acestea să fie vindecate. Astfel, rezultatele acestui Act de Putere sau Efort Războinic vă vor aduce beneficii și vouă și, prin extensie, altora.

Identificați ceea ce nu vă mai servește

Continuăm să ne dezvoltăm conexiunea cu Conștiința de un Ordin Superior. Această Conștiință de un Ordin Superior știe totul despre calea noastră de viață, despre sinele autentic și despre creșterea sufletului nostru. Cu cât ne putem angaja mai mult cu acest aspect al conștiinței divine, cu atât putem vedea și ști mai mult că vicisitudinile vieții în multe privințe există pentru a dezvălui desfășurarea căii noastre de viață și creșterea spirituală.

Recunoașteți cel mai subtil și sublim dintre darurile noastre

Venim în această lume cu o creativitate înnăscută, suntem înzestrați cu o imaginație magică și o dorință prodigioasă de a ne angaja pe deplin și a explora viața pe tărâmul fizic. Cu toate acestea, pe măsură ce experimentăm încă de la o vârstă fragedă normele și judecățile societății, cultura, familia, educația, ceea ce numim „sistem” face tot ce poate pentru a ne modela, pentru a ne desputernici în mod eficient, ca să devenim ascultători, productivi și, în cele din urmă, buni consumatori.

În săptămâna aceasta descoperim și explorăm darurile noastre cele mai subtile, sublime și magice.

Iertarea – lăsarea pielii vechi

Ne uităm în lumile noastre interioare respective și identificăm ce și pe cine trebuie să iertăm. De asemenea, descoperim sensul și scopul sufletesc al acestei situații. Putem, de asemenea, să ne dăm seama că această întâlnire a fost convenită la nivelul pre-încarnare al sufletului. Din aceasta știm că putem fi într-adevăr recunoscători pentru această experiență și suntem împuterniciți să mergem pe calea vieții noastre cu frumusețe. Discutăm despre puterea ceremoniei și cum putem efectua o ceremonie personală de iertare.

Manifestarea Visului Personal

Aceasta este partea din călătoria sufletului pe care o vom explora și descoperi în acest atelier. Și anume, care este visul inimii mele? Cum îmi manifest visul inimii și ce mă oprește să fac asta? Dacă simțiți că aici este ceva care vă cheamă, atunci vă rugăm să vă alăturați nouă în această călătorie de descoperire interioară.

Costul atelierului nerezidențial de weekend: 250 Euro

Avans pentru înscriere: 100 Euro

Pentru inscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurel@aurelmocanu.ro