Cele Patru Puteri Elementale

15 – 19 Octombrie 2021

Workshop Rezidenţial

În acest workshop rezidenţial explorăm cele patru puteri ale elementelor în primul rând dintr-o perspectivă șamanică. Cu toate acestea, acest program va fi cu siguranță benefic pentru cei care sunt interesați de, și lucrează cu: Psihologia Transpersonală, Astrologia și Tarotul.
Ca și în șamanism, practicile divinatorii sofisticate, experimentate și testate în timp, cum ar fi Tarotul și Astrologia, care acționează ca oglinzi pentru suflet, toate demonstrează că elementele trebuie să fie în echilibru între ele. Aceasta este o abordare similară cu cea a practicilor de vindecare tradiționale, cum ar fi Ayurveda, Herbalismul și Acupunctura, care acționează pentru a restabili echilibrul corpului, cu obiectivul principal de a menține starea de bine, prevenind astfel bolile.

Strămoșii noștri și șamanii indigeni nu au văzut Elementele ca simbolice sau chiar ca o personificare a unei forțe naturale, ci le-au tratat ca fiind puteri simțitoare în sine, care pot fi direct contactate și cu care se poate negocia. În vremurile contemporane, le percepem ca arhetipale și personificări ale calităților din noi înșine. Ambele puncte de vedere sunt valabile, așa că iată o oportunitate pentru tine de a reuni aceste două perspective, cea exterioară și cea interioară. Este întotdeauna o chestiune de echilibru, indiferent de modul în care le priviți, deoarece puterile elementale care operează în lumea noastră interioară au atât atribute îmbunătățitoare, cât și diminuatoare, iar în lumea exterioară au atât atribute care susțin viața, cât și unele care distrug viața. Precum sus, la fel şi jos.

În cadrul acestui workshop, va exista ocazia de a experimenta ceea ce Carlos Castaneda a exprimat ca „oprirea lumii”. Profesorul său, Don Juan, îi spune lui Castaneda:
„de când ne-am născut, am fost învățați o descriere, o interpretare a lumii”. Această descriere se bazează pe societate, cultură și valori colective. Această descriere este întărită continuu de oamenii din jurul nostru și este rareori pusă la îndoială. „Oprirea lumii” a fost termenul folosit pentru a opri participarea noastră conștientă sau inconștientă la această descriere colectivă programată a realității. Acest lucru este similar în atât de multe privințe cu ceea ce învăţătorul meu, Pablo Amaringo, îmi spunea: „să mă uit invers, să schimb perspectiva”. În cadrul acestui atelier, veți percepe într-adevăr puterile elementale și într-adevăr pe voi înșivă dintr-o perspectivă nouă și diferită.

În acest workshop explorăm fiecare dintre Elemente, folosind călătoria șamanică în care veți putea să vă întâlniți și să comunicați cu spiritul Elemental pentru a primi sprijin și ghidare în călătoria sufletului vostru.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui program rezidenţial ce va avea loc în inima naturii atât de frumoase din Munţii Piatra Craiului este că acălă suntem binecuvântaţi cu darurile elementelor: Râuri, păduri, aer proaspăt, bun şi curat , toate din abundenţă. Vă învităm şi la cea mai intiomă conectare posibilă cu elementul Foc, şi anume la un mers pe jar. Nu e necesară experienţă anterioară, astfel sunt bineveniţi şi începătorii şi aventurierii experimentaţi.

Elementul Aer

Cele patru elemente clasice: Aer, Apă, Foc și Pământ au o corespondență în sistemele spirituale, divinatorii și psihologice. În astrologie, zodiacul este împărțit în aceste elemente, iar semnele aerului sunt Gemeni, Balanță și Vărsător. În Tarot, Aerul este reprezentat de suita Săbiilor și, în general, toate descriu caracteristicile minții, gândirii raționale, intelectului, cunoașterii și comunicării. Cei cu „aer” tind să gândească temeinic lucrurile, mai degrabă decât să fie influențați de considerații emoționale.

Elementul Apă

În astrologie, semnele apei sunt Racul, Scorpionul și Peștii. În Tarot, Apa este reprezentată de setul de Cupe și, în general, toate aceste categorii descriu caracteristicile: a fi centrat în emoții, o orientare spre intuiție și potențial creativ. O persoană de „apă” tinde să „simtă” emoțional lucrurile.

Elementul Foc

În astrologie, semnele Focului sunt Berbec, Leu și Săgetător. În Tarot, Focul este reprezentat de setul Bâtelor și, în general, toate aceste sisteme descriu caracteristicile de a avea calitățile de energie, pasiune, entuziasm și acțiune, carismă și căldură. Acestea sunt în mod clar atribute aprinse și pozitive, totuși, la fel ca un foc real, aceste temperamente pot fi, de asemenea, fierbinți, volatile, imprevizibile și, desigur, la fel ca focul- să fie distructive. Aceste sisteme clasice recunosc și înțeleg puterea inerentă elementului focului și că focul trebuie să fie în inimă și folosit ca forță pentru transformare, luând măsuri corecte și potrivite, cu iubire.

Elementul Pământ

Semnele Pământului sunt Capricornul, Fecioara și Taurul. În Tarot, Pământul este reprezentat de setul Pentagramelor și, în general, toate descriu caracteristicile de a avea calitățile de practic, fiabilitate, stabilitate, senzualitate și capacitatea de a funcționa într-un mod bine organizat, metodic, pentru a actualiza sau înrădăcina dorințele în lume. Toate acestea sunt atribute solide, bune, la fel ca Pământul însuși, tangibile, tactile, singurul element pe care poţi literalmente să stai, să te aşezi.

Costul participării la acest workshop inovativ rezidenţial este de 475 Euro (nu include cazarea şi mesele, care se achită separat la pensiune)

Avans pentru înscriere: 100 Euro

Există mai multe posibilităţi şi variante de cazare şi mese, întrebaţi la înscriere.

Pentru înscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurelmocanu@yahoo.com