Continuum-ul vieții – Existența inaintea nașterii

Garden of StonesLa sfârșitul anilor 1980 am fost atras de munca lui John – Richard Turner, un psihoterapeut american care a dezvoltat o metodă de a explora viața din momentul conceperii până la naștere . În această perioadă sunt formate multe dintre modelele emoționale inerente și predominante pe care le experimentăm în viața noastră. La nivel personal, aceasta a deschis ușa către amintirile de la nașterea mea ( spre uimirea totală a mamei mele , atunci când am rugat-o să îmi confirme detaliile ), și , de asemenea, surprinzător, către amintirile din perioada de înainte de nașterea mea . Aceste recvelații au dus la o vindecare și reconciliere profundă între noi.

Principiul fundamental al acestei metode este că noi moștenim nu numai codificarea biologică a cromozomilor de la părinții noștri , dar, de asemenea, stările lor mentale și emoționale din perioada celor nouă luni de înainte de nașterea noastră . Acestea sunt de multe ori emoțiile pe care le trăim fără niciun fel de termeni de referință, cum ar fi fobii si temeri iraționale . Cunoașterea dobândită din existența noastră pre-naștere deschide calea pentru o transformare personală profundă, pe măsură ce descoperim și vindecăm acele tipare emoționale de bază care creează nemulțumire și nefericire în viața noastră.

Conceptul conform căruia moștenim transgenerațional modele emoționale nu a avut niciodată o bază științifică ( deși au existat dovezi anecdotice semnificative) . Cu toate acestea , ceea ce a schimbat cu totul această situație a fost descoperirea uimitoare a Epigeneticii, în 2002. Domeniul tot mai mare al epigeneticii propune ideea că viețile părinților noștri, ale bunicilor și ale generațiilor anterioare pot afecta în mod direct emoțiile noastre și starea noastră de bine, chiar dacă nu ne-am confruntat noi înșine personal cu oricare dintre lucrurile care li s-au întâmplat lor. Implicația este clară: că noi moștenim și conștiință emoțională și mentală , în plus față de caracteristicile noastre fizice.

Unul dintre principiile ferme ale biologiei este că, de la momentul concepției noastre , atunci când primim un set de cromozomi de la mama și unul de la tatăl nostru, codificarea noastră genetică, ADN-ul nostru este imuabil . Genele noastre rămân intacte și neafectate de modul în care trăim sau influențate de condițiile de mediu . Proiectul genomului uman a început la începutul anilor 1990 cu obiectivul de a carta întregul cod genetic uman , ceea care ar crea literalmente planul biologic al oamenilor . Acest plan ar oferi o înțelegere completă a biologiei noastre la nivel molecular , cu promisiunea că oamenii de știință ar putea găsi cauza genetică a oricărei boli – și ar putea și vindeca orice boală . Aceasta ar fi fost harta pe care am fi putut-o urma până la o potențială Utopia biologică.

Acest lucru nu a avut loc, întrucât oamenii de știință și-au dat seama că numărul de gene umane e considerabil mai mic decât ipoteza inițială de aproximativ o sută de mii de gene; de fapt genomul uman este mai puțin complex și are mai puține gene decât cel al plantelor . Presupunerea actuală este că există mai puțin de treizeci de mii de gene . Nu a fost găsită nici o modalitate de a explica complexitatea organismului uman, și în mod clar moștenim mai mult decât secvența de bază a ADN-ului . Altceva decât ADN-ul mediază moștenirea biologică , un meta- agent eluziv , care poate controla funcționarea genelor noastre.

“Am realizat că avem de-a face cu ceea ce este acum cunoscut sub numele de imprimare genomică” a spus eminentul profesor genetician Marcus Pembrey , “ce înseamnă imprimarea genomică este, în câteva cuvinte, că genele au o amintire a locului de unde au venit”.

Am subliniat cuvântul “amintire”, întrucât, în opinia mea, acesta se corelează cu constiinta pentru a descrie transmiterea transgenerațională a experiențelor noastre emotionale ancestrale. Un alt mod de a vedea acest lucru este că nimic nu se transmite în sine , ci,mai degrabă, că acest câmp de energie a fost întotdeauna și va fi întotdeauna prezent. Aceasta face o paralelă cu conceptul holistic conform căruia constiinta sau spiritul nostru a existat înainte de nașterea fizică, și că viața , așa cum au spus înțelepții și filozofii, este un continuum , un câmp universal de conștiință simțitoare.

În luna octombrie voi ține un workshop intensiv de două zile cu tema Călătoria înaintea nașterii.

Pentru mai multe informații faceți clic aici