Howard’s March 2014 Shamanism Newsletter (Romanian)

 

SHAMANISM IN ROMANIA

HOWARD G. CHARING
www.shamanism.cc

hgc@shamanism.cc
Tel: (40) 721 131960

Newsletter Martie 2014

Iată cel de-al doilea număr al newsletter-ului, încă lucrez cu Dadi, “băiatul de la web”, la a-i îmbunătăţi aspectul şi a-l face uşor de utilizat; repet că orice răspuns, comentarii şi sugestii sunt foarte bine venite pe pagina de comentarii a site-ului.

Îmi doresc ca această comunicare să fie în ambele sensuri şi abia aştept părerile voastre. Vă rog să nu ezitaţi  să mă anunţaţi ce aţi dori să găsiţi în acest newsletter.  În fiecare lună voi introduce un articol special şi voi include o secţiune despre reflecţiile mele sinuoase pe care am numit-o “Din hamacul lui Howard”.

Conţinut:

  1. Tabăra “Şamanism cu spiritele plantelor” în jungla amazoniană, 2014
  2. Workshop-urile care vor urma
  3. Cursul de pregătire în Vindecarea Şamanică şi Recuperarea Sufletului
  4. Articol special: Splendida artă a nativilor Shipibo
  5. Şedinţe individuale
  6. Distribuirea newsletter-ului
  7. Din hamacul lui Howard
  8. Promovarea lucrărilor mele de artă

1. Tabăra de şamanism cu spiritele plantelor – în jungla amazoniană

Organizez o tabără-refugiu la Amaru Spirit Centre din Peru. Programul este fie de două, fie de trei săptămâni. Datele sunt 1-15 noiembrie, cu o săptămână suplimentară între 16-22.

În timpul retragerii de două săptămâni (10 zile la centru) vom avea cinci ceremonii cu Ayahuasca. Am prevăzut şi varianta unei săptămâni suplimentare care să permită participanţilor să aprofundeze dieta cu plante. În săptămâna suplimentară vor fi oferite încă patru ceremonii cu Ayahuasca. Daţi click pe link-ul Mai multe detalii despre acest program inovator de retragere în jungla amazoniană.

De asemenea, există recenzii pe Tripadvisor;

Programul se bazează pe bestseller-ul “Shaman, spiritul plantelor” publicat la Elena Francisc Publishing. Pentru mai multe detalii despre carte daţi click pe acest link.

2. Următoarele Workshop-uri

Şamanul ca artist şi creator

Creativitatea este chintesenţa experienţei umane. Mulţi dintre noi am primit o educaţie menită să ne facă să ne conformăm ideii că suntem consumatori şi cetăţeni ascultători. Îndoctrinarea aceasta ne slăbeşte spiritul; putem ajunge  împovăraţi şi să pierdem contactul cu frumuseţea şi magia copilului din interiorul fiecăruia dintre noi. Creativitatea nu este ceva ce trebuie să învăţăm, e o forţă deja prezentă în fiecare şi în toţi şi care are nevoie să fie eliberată. Să fiu martor la cum oamenii îşi descoperă şi exprimă magia creatoare înnăscută este pentru mine una dintre cele mai mulţumitoare experienţe.

Atelierul de lucru e rezidenţial şi va avea loc într-o depresiune frumoasă lângă Zărneşti, cu un număr maxim de 24 de participanţi. Dacă vreţi să luaţi parte, asiguraţi-vă că vă rezervaţi din timp locul. Acest program inovator de împuternicire a fost foarte apreciat anul trecut.

Click pentru mai multe detalii despre acest workshop

Călătoria şamanului către libertate

Viaţa nu este o problemă care se vrea rezolvată, şi nici o întrebare care se vrea răspunsă. Viaţa este un mister care se vrea experimentat.
Alan Watts

Frumuseţea şi puterea unui workshop constau în revelaţia experienţială şi, în final, personală. Citim cărţi de dezvoltare personală şi înţelepciune spirituală şi poate că în cultura noastră avem nevoie să le citim ca să ne satisfacem dorul sufletesc pentru înţelepciunea autentică şi sentimentul că aparţinem de ceva mai presus decât noi înşine. Totuşi, adevărata cunoaştere şi puterea personală nu pot veni niciodată din paginile unei cărţi sau relatarea călătoriei altcuiva. Ele vin doar din propria noastră experienţă, atunci când descoperim cine suntem şi cum vrem să trăim. Aceasta este oferta atelierului de lucru.

Procesul de iniţiere este o experienţă profund transformatoare care ne permite să renaştem într-o lume ai cărei creatori devenim prin prezenţă conştientă şi un sentiment nou de încredere şi putere.

Acest atelier rezidenţial în două părţi vă va provoca cu certitudine, este aventura Războinicului Sufletului. Include mersul pe jar şi o Ceremonie de Îmbrăţişare a Pământului (toată noaptea). Amândoua sunt acte de putere care aduc transformare autentică, despresurare şi libertate interioară.

Click pentru mai multe informaţii despre acest workshop.

3. Cursul de pregătire în Vindecare şamanică şi Recuperarea sufletului

Primul modul de weekend a avut loc în februarie şi mă bucur că în următoarele luni voi lucra cu încă un grup excelent. Întrucât acum cursul este în desfăşurare, nu se mai fac noi înscrieri, dar cursanţii de anul trecut care au lipsit la un modul pot participa la weekend-ul respectiv.În 2015 intenţionez să organizez anul doi de pregatire pentru practicanţii care au terminat primul an. Este un curs pe care l-am predat timp de mulţi ani în Marea Britanie, dar în România abia acum începe să adune un numar suficient de participanţi avansaţi. Cursul avansat de pregătire include Certificarea ca Profesionist. Voi scrie mai multe despre asta pe parcurs.

4. Articol special: Splendida artă a nativilor Shipibo

Pablo Amaringo descrie în arta lui felul în care şamanii folosesc culorile, formele şi sunetele, toate fiind diagrame simetrice de energie. În Occident, abilitatea de a percepe conexiunea între senzaţii de natură diferită se numeşte sinestezie. Termenul denotă o experienţă senzorială în care are loc o “comutare” sau o unire a simţurilor, astfel că sunetele sau formele pot avea culori sau arome. Oamenii cu sinestezie percep lumea într-un mod foarte diferit. Deşi, din varii motive, ea este considerată o tulburare neuro-cognitivă, eu văd sinestezia ca pe o ontogeneză evolutivă către o experienţă multi-senzorială extinsă.

Culturile tradiţionale au înţeles că sunetul este, de fapt, energie audibilă, şi acesta este conceptul care stă la baza artei populaţiei Shipibo de pe cursul superior al Amazonului. Arta lor unică este formată din modele geometrice deosebit de complexe. Ele reprezintă o realitate magică atotpătrunzătoare, o hartă vizuală a sunetelor care provoacă moştenirea lingvistică şi mintea raţională ale Occidentului.

Am fost fascinat mulţi ani de arta geometrică complexă şi unică a indigenilor Shipibo şi am colecţionat textilele şi ceramica lor. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre asta, daţi click pe următorul link pentru a citi articolul meu Comuniune cu infinitul.

De asemenea, am o galerie foto pe Flickr cu artă Shipibo – daţi click pe link-ul Arta Shipibo

5. Şedinţe individuale

Sunt disponibil pentru consultaţii personale unu-la-unu în Braşov şi Bucureşti. Dacă sunteţi interesaţi de o consultaţie / şedinţă de vindecare, vă rog să mă anunţaţi. În martie voi fi în Bucureşti pentru astfel de şedinţe individuale de luni – 17 până pe 19. Vă rog să-l contactaţi pe Aurel Mocanu  (aurelmocanu@yahoo.com) pentru Bucureşti şi pe Alexandru Anton pentru şedinţe în Braşov (alexandru@voceavindecatoare.ro), aceşti doi domni oferă o interpretare excepţională a complicatelor mele expresii englezeşti.

De asemenea, ofer consultaţii şi şedinţe de vindecare pe SKYPE. Dacă timpul şi distanţa constituie obstacole, atunci acesta ar putea fi un mod util de a lucra cu mine. Am lucrat cu succes la distanţă cu clienţi internaţionali înca înainte de apariţia SKYPE-ului, folosind un telefon clasic. Vă rog să mă contactaţi pentru orice întrebare aveţi în legătură cu acest subiect.

6. Distribuirea newsletter-ului

Am fost întrebat dacă e ok să răspânditi acest newsletter printre prietenii şi cunoştinţele voastre. Chiar vă rog să faceţi asta.

Este minunat că avem la dispoziţie atâta tehnologie uimitoare prin care putem intra în legătură unii cu alţii. Circulă multe informaţii pesimiste şi false despre ameninţarea reprezentată de sistemele globale de comunicare – dar haideţi să nu uităm că acestea ne deschid, în acelaşi timp, noi orizonturi şi o gamă întreagă de posibilităţi de a ne conecta şi a comunica. Generaţiile anterioare n-au avut acces la aşa ceva. Ştiu desigur că ştiţi cu toţii asta, dar citind unele dintre postările de pe blog-uri, forum-uri şi Facebook, pare că foarte mulţi oameni văd mai degrabă dezavantajele în locul uimitoarelor beneficii. Este una dintre ironiile splendide ale vremurilor noastre să remarcăm cum se plâng oamenii despre internet şi tehnologia modernă în timp ce utilizează…(aşteptaţi un pic) internetul şi tehnologia calculatoarelor.

Butoane “de ultimă generație” sunt plasate mai jos pentru ca să puteţi distribui cu uşurinţă.

7. Din hamacul lui Howard

“Va veni timpul când bolile nu vor mai fi descrise aşa cum o fac în prezent doctorii şi psihologii, ci se va face referire la ele în termeni muzicali, aşa cum am vorbi despre un pian dezacordat.”
Rudolf Steiner

Am descoperit recent miracolele radioului pe internet, este extraordinar – există posturi de radio dedicate trupelor, cântăreţilor sau genurilor – muzică pretutindeni. Ştiu că voi sunteţi cu toţii conştienţi de asta, dar eu sunt de modă veche şi încă recuperez la chestiile de ultimă oră. M-au făcut să mă gândesc …că odată ca niciodată (de fapt, înainte de 1887 când Emile Berliner a inventat gramofonul) nu exista posibilitatea de a asculta muzică înregistrată. Muzica era disponibilă doar în varianta “live” ceea ce însemna că puteai să auzi o piesă muzicală îndrăgită doar de câteva ori de-a lungul vieţii, şi fiecare dată trebuie să fi fost un moment sublim.

Mi-am amintit în acest context o conversaţie despre religie cu marele artist vizionar, prietenul şi mentorul meu drag Pablo Amaringo, în timp ce lucram la cartea “Viziunile Ayahuasca ale lui Pablo Amaringo”; el a spus: “Văd religia ca pe ceva deschis şi liber, aşa cum fiecare are libertatea să-şi aleagă culoarea hainelor. Nimeni n-ar trebui să-ţi spună cu ce să te îmbraci, şi tot aşa ar trebui să fie şi cu religia. Astfel noi, când compilăm această carte, împărtăşim o faţetă a religiei, deoarece ne străduim să ne înţelegem unul pe celălalt. Ceea ce facem aici împreună este ca o religie – e ceva ce suntem hotărâţi să facem şi care ne eliberează.

Pablo vorbea şi despre muzică: “ícaro este sunetul universului, al planetelor, stelelor, cometelor şi supernovelor. Totul se creează prin muzică, prin vibraţie, prin sunet. Atunci când spiritele celeste ne iluminează cu înţelepciunea lor, noi primim abilitatea să cântăm ícaros-uri şi devenim parte dintr-un cor divin. Muzica este universală şi noi suntem făcuţi din vibraţie primordială. Ícaros-urile sunt muzica întregii creaţii.”

Cele doua idei s-au contopit în mintea mea şi m-am întrebat: Ce-ar fi dacă? (un imens “ce-ar fi”). Ce-ar fi dacă în viitor muzica ar înlocui religia? Vizionarul Rudolf Steiner a recunoscut în muzică un puternic mediu de transformare; a înţeles că ne influenţează dispoziţia, stările emoţionale şi sănătatea. E ceva ce aduce armonie şi echilibru în vieţile noastre. Muzica sau sunetul reprezintă o manifestare perceptibilă a energiei primordiale care stă la baza structurii geometrice a materiei fizice. Înţelepţii şi filozofii din vechime aveau o înţelegere profundă a felului în care sunetul modelează realitatea: ceea ce numim acum Sunet Sacru sau Geometrie Sacră (după părerea mea, este acelaşi lucru). Felul în care vibraţiile sonore afectează materia fizică este bine documentat. Dr. Hans Jenny a dezvoltat un întreg domeniu extraordinar numit Cymatics prin care demonstrează în mod impresionant cum muzica dă formă materiei. Pentru a citi mai multe despre Cymatics, daţi click pe link.

Vă mărturisesc ca amuzament că ori de câte ori nu mă simt în formă ascult Elvis şi, după doar câteva minute, mă trezesc cântând şi legănându-mă pe muzică, iar mâhnirea se evaporează. Sunt sigur că ar putea fi întocmit un album-compilaţie “Sunetele vindecătoare ale lui Elvis”.

Aduceţi, aşadar, muzica în viaţa voastră. Faceţi asta în mod conştient şi fiţi atenţi la felul în care ea vă influenţează starea. Deseori când scriu ascult Bach, pentru că în muzica lui există o anumită vibraţie precisă, matematică şi geometrică, care îmi ajută procesele mentale şi creativitatea.

Muzica e ceva ce împărtăşim cu toţii, care ne uneşte, ne pune în mişcare corpul şi  emoţiile, înălţându-ne şi conectându-ne la însăşi sursa creaţiei. Acesta este genul meu de religie, fără dogme, fără pilde alegorice deghizate drept adevăr…doar muzică.

Să fie binecuvântaţi şi de două ori binecuvântaţi toţi muzicienii şi compozitorii lumii, viaţa fără ei ar fi foarte greu de imaginat.

Voi ce credeţi despre muzică? Cum ar fi diferită viaţa voastră fără muzică? Spuneţi-mi şi mie – mi-ar plăcea să aflu perspectivele voastre.

8. Promovarea lucrărilor mele de artă de pe FineArtAmerica.com

Pentru a marca al doilea newsletter, ofer un cod de reducere de 25% pentru reproducerile de calitate artistică ale picturilor mele. Codul special este NYHFUA. Promoţia este valabilă pe toată durata lunii martie. Puteţi accesa pagina de artă la acest link.
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Read Later
This email was sent to << Test Email Address >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
shamanism.cc · Romania · Romania Romania · RomaniaEmail Marketing Powered by MailChimp