Îmbrăţişarea Pământului

Un workshop special de solstițiu de vară

19 – 23 Iunie 2020

Solstițiul de vară marchează ziua în care soarele este în punctul cel mai înalt al cerului anului. Aceasta zi, cea mai lungă a anului, deține – în conformitate cu multe tradiții spirituale- cea mai puternică combinație de energie, creativitate, vibranță și forță. La fel ca în cazul ciclurilor Pământului și Soarelui, există cicluri corespunzătoare în călătoria noastră spirituală individuală. Există momente pentru a merge mai departe, vremuri pentru a ne consolida și vremuri pentru a merge în lumea noastră interioară și a reflecta. Astfel, Solstițiul ne oferă o modalitate chintesențială de a reconecta, onora și sărbători ciclurile inerente din calea noastră spirituală unică și de a intra într-o legătură sufletească profundă cu lumea naturală.

În cadrul acestui atelier special intrăm într-o comuniune în adevăratul sens al acestui cuvânt cu această planetă frumoasă – Pământul, care, ca mamă, ne oferă în mod constant și ne hrănește cu abundența și bunăvoința ei. De asemenea, va avea loc o ceremonie a focului și un mers pe jar ( Firewalk) pentru a onora căldura și lumina de la Soare, de care noi și toate ființele vii avem nevoie pentru a înflori. În acest fel, putem da recunoaștere și dărui în reciprocitate forței creatoare a vieții o parte din energia și binecuvântările pe care le primim mereu.

În multe tradiții șamanice și spirituale, vine un punct pe calea înțelegerii adevărate, atunci când căutătorul trebuie să moară către Sinele său vechi, astfel încât să se poată naște ceva nou, mai puternic, care afirmă viața, îmbogățitor și frumos. Această acțiune de a îmbrățișa moartea vechiului este un gest de vindecare pentru noi înșine, dar și pentru lumea în general – pentru că de fiecare dată când o singură persoană se schimbă și un singur suflet este infuzat de iubire, lumea în ansamblu este transformată.
În acest curs de 5 zile ne explorăm pe noi înșine și nevoia noastră de vindecare – nimic nu este forțat, nu este necesară „împărtășirea”; este pur și simplu o deschidere către adevăratele noastre nevoi, astfel încât să putem să ne adaptăm la călătorie. Ne angajăm apoi să ne schimbăm, bazându-ne pe descoperirile noastre și ne dăruim îmbrățișării vindecătoare a Pământului.

 

Ceremonia Îmbrățișarea Pământului

Îngroparea în Pământ este o ceremonie sacră pentru a da drumul trecutului și pentru a accepta vindecarea și binecuvântările primei noastre mame – Pământul – care a fost în centrul tradiției șamanice vreme de mii de ani. Este o sărbătoare a vieții, o recunoaștere a unui nou viitor și o deschidere a brațelor noastre către o mamă iubitoare care nu vrea decât să ne îmbrățișeze.

Îngroparea Războinicului Sufletului este, în unele privințe, o Căutare a Viziunii extrem de puternică; o retragere din lumea mundană pentru a activa schimbări profunde ale conștiinței, care vă vor ajuta să vă concentrați și să vă rezolvați problemele și să găsiți o mai mare claritate în viața voastră, precum și să vă permiteți darul vindecării și acela de a lăsa în urmă cu adevărat trecutul. Împreună și singuri în același timp, stăm în fața Infinitului, îmbrăţişaţi de planeta noastră, știind cum este să fii om, renăscuți din nou.
Pentru unii, conceptul de a fi îngropat pe Pământ cu siguranță poate fi descurajant, dar cei care au petrecut o noapte ceremonială în pământ îi dau recunoaştere ca o experiență profundă, sublimă și chiar extatică. Ceremonia se încheie cu un puternic ritual de binecuvântare pentru noul tău început.

 

Ceremonia focului

Noi, oamenii, avem o relație unică cu focul, de fapt acesta este unul dintre atributele care îi diferențiază pe oameni de toate celelalte viețuitoare. Relația noastră cu acest element a făcut posibilă civilizația. Chiar și astăzi există ceva special, chiar sacru, în o vatră deschisă în casele noastre care ne leagă de această forță primordială. Când ne implicăm în mod conștient în relaţie cu focul, noi metaforic vorbind activăm Focul Sacru în interior și prin extensie, a pasiunii noastre pentru viață. Acesta este un adevărat dar al Spiritului, Focul din interior ne permite să ne hrănim și să ne susținem viața cu energie. Desigur, trebuie să abordăm focul cu respect și precauție atât la nivel fizic, cât și la nivel spiritual. Cu cât te apropii de foc, cu atât te vei topi, acest lucru se aplică la ambele niveluri și nu este nicio metaforă. Pentru cei care doresc să aprindă flăcările interioare ale pasiunii și să permită ca emoția, aventura și libertatea personală să le îmbogățească viața, lucrul cu Focul este o cale puternică pentru a manifesta acest efort.

Focul este elementul transformării, iar o ceremonie care invocă puterea elementală a focului este o conductă pentru eliberarea și transformarea tiparelor și credințelor despre sine care nu vă mai servesc. Este o ceremonie de reînnoire personală și de împuternicire a visului tău.

În ultima seară va avea loc o ceremonie a focului în care participanții își pot onora, elibera și transforma „săgețile întunecate” – tiparele și credințele descurajante care ne țin pe loc- și pot da recunoaştere și aduce putere la „săgeata lor de lumină”,- întruchiparea puterilor creative, visul vieţii lor, forțele spirituale care ne hrănesc.

 

Mers Pe Jar (Firewalk)

În noaptea de vineri, înaintea solstițiului, oferim un mers pe jar ( Firewalk). Aceasta este într-adevăr o experiență incomparabilă și una dintre cele mai convingătoare metode de a câștiga energie și putere personală. Această sinergie cu Focul este o trezire la Focul tău Sacru interior care poate duce la eliberarea fricii și a credințelor limitative. Cei care au făcut acest lucru vorbesc despre bucuria eliberatoare şi pura încântare a experienței și despre cum aceasta i-a inspirat să facă transformări creative în viața lor.

 

Lucrul cu Copacii

Fiind în natură, avem oportunitatea de a oferi practici și modalități de a intra în comuniune cu copacii. Noi oamenii putem învăța multe de la tărâmul plantelor, iar copacii sunt un învățător eminent. Veți descoperi cum să vă intraţi într-o alianță reciprocă care vă va permite să vă reîncărcați, curățați și să vă înrădăcinaţi câmpul de energie.

 

Corpul din Vis al Şamanului

În această practică lucrăm cu elementul aer și cu puterea blândă a ritmului de balansare pentru a ne elibera din densitatea corpului nostru fizic. Cei care au făcut această practică vorbesc despre o experiență veselă, fericită și chiar extatică.

 

Vă rugăm să rețineți: Există o dimensiune fizică pentru acest workshop, care necesită un nivel general obişnuit de formă fizică, dar îi este posibil oricărei persoane cu o stare de sănătate rezonabilă să efectueze acest efort.

Costul acestui atelier rezidențial de 5 zile este de 495 Euro. Numărul de locuri este limitat , este necesară plata unui avans de 100 euro pentru a vă asigura locul în această aventură.

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare vă rugăm să îl contactaţi pe Aurel Mocanu: +40 722 539123, aurelmocanu@yahoo.com

LOCATIE:
Detaliile complete despre cum să ajungeți, logistică și ce trebuie să aduceți cu dvs. etc, vor fi furnizate după primirea avansului de rezervare a locului.