INTRODUCERE IN RECUPERAREA SUFLETULUI

28 – 29 Martie 2015 București

25 – 26 Aprilie 2015 Timișoara

Ayahuasca Inspired Art - Howard G Charing

Vindecarea șamanică constă dintr-un corp variat de practici efectuate de către șaman sau practician pentru a ajuta sau vindeca o altă persoană. Una dintre cele mai importante astfel de practici de vindecare este recapitularea forței vitale, cunoscută și sub numele de Recuperarea Sufletului (Soul Retrieval). În aceasta, șamanul acționează ca mediator sau interpret pentru câmpul universal de conștiință din care suntem cu toții parte.

În recuperarea sufletului lucrăm cu energia. Un alt cuvânt pentru această energie este forță vitală, sau suflet, sau “natura vitală”. Recuperarea Sufletului este una dintre practicile utilizate în culturile tradiționale tribale pentru menținerea sănătății și echilibrului persoanelor ca indivizi și comunitate.

Prin suflet înțelegem forța de viață sau natura vitală a unei persoane, esențială pe tot parcursul vieții, de la concepție până la moarte. Pierderea sufletului apare atunci când pierdem o parte din această esență vitală.

Șamanismul nu zăbovește asupra evenimentelor din trecut; există doar acest vast și mereu în mișcare, minunat mare moment de acum, în care nu există separat trecut, prezent sau viitor. În această muncă, practicianul călătorește în afara timpului liniar pentru a merge la locul în care acel eveniment energetic încă mai are loc pentru acea persoană, pentru ca apoi să găsească și să aducă înapoi forța vitală care încă rămăsese prinsă în acel eveniment energetic. Când acest lucru a fost realizat, vindecarea terapeutică a evenimentului și a consecințelor aferente pot începe cu adevărat.

Pierderea de forță vitală este cunoscută sub numele de pierdere a sufletului, iar acest lucru poate avea loc atunci cand suferim o traumă, sau un accident, ori schimburi emoționale puternice cu o persoană iubită, la separarea de un partener, la moartea unei persoane dragi, sau la trecerea printr-o perioadă dificilă. Când trecem printr-o traumă severă, de obicei o parte a naturii noastre vitale dispare, astfel încât să putem supraviețui celor ce ni se întâmplă. Aceasta este un mod al corpului și al conștiinței de a supraviețui unor traume severe. Problemele apar atunci cand partea de suflet sau fragmentul nu se întoarce. Aceasta ar putea să nu vrea să vină înapoi, sau nu poate fi capabil să se întoarcă din cauza naturii traumei care a avut loc.

Există o serie de simptome ale pierderii sufletului, de exemplu, atunci când cineva simte că e mai curând observator al vieții sale, ca un outsider, mai degrabă decât să se angajeze și a fi pe deplin implicat.

Alte simptome frecvente sunt atunci cand oamenii simt că sunt “aerieni” o mare parte a timpului, nu într-adevăr aici. Alte simptome care indică o posibilă pierdere a sufletului sunt unele teme de viață, cum ar fi o frică omniprezentă, sau incapacitatea de a avea încredere în oameni. Am găsit, de asemenea, că o depresie severă poate fi un simptom de pierdere a sufletului. Bolile cronice pot fi, de asemenea, simptome de pierdere a sufletului. Acest lucrun e legat în mod direct de Puterea Personală. În viziunea șamanică, puterea și menținerea sănătății merg mână în mână, în cazul în care corpul este plin de putere, nu mai există nici un loc pentru boală.

Acest proces de vindecare duce la reuniunea și reintegrarea forței vitale.

Apoi, persoana poate merge mai departe în viața sa, fără a fi ancorată în trecut și poate trăi o viață de creativitate și productivitate.

Atelier de weekend

 

Participanții vor învăța metodele, și vor primi și oferi o sesiune de vindecare prin recuperarea sufletului in timpul acestui weekend experiențial. Acest week-end oferă pentru toți participanții o posibilitate de a avea o experiență personală puternică, de vindecare profundă și de transformare.

Participarea la acest weekend introductiv este o pre-condiție pentru înscrierea în trainingul de practicanți de Recuperarea Sufletului.

 

Cost Workshop: 150 Euro

Depozit de rezervare: 50 Euro
 

Pentru înscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurelmocanu@yahoo.com