Samanism cu Spiritul Plantelor Retreat in jungla Amazoniana

Retreatul nu se mai tine!

Plantele de viziune sunt catalizatori pentru dimensiunile vizionare înnăscute şi cu potenţial mistic ale conştienţei noastre. Fie ca ele să fie recunoscute şi onorate pentru ceea ce sunt – substanţe puternice şi sacre, dovezi ale importanţei şi vastităţii infinite ale lumilor interioare subtile reprezentate de imaginaţie şi iluminare. Fie ca ele să deschidă o sursă nesfârşită de inspiraţie pentru noua artă universală sacră.

ALEX GREY

 

Acesta este un retreat de 14 zile cu Howard G Charing, co-autor al cărţilor “Shaman, spiritul plantelor” şi “Viziunile Ayahuasca ale lui Pablo Amaringo“. Vom lucra la Centrul Amaru Spirit. Pe parcursul retragerii de două săptămâni (10 zile la centru) vom oferi cinci ceremonii cu Ayahuasca.

Howard oferă retreaturi de vindecare cu plante din anii 90, iar de-a lungul acestui timp programul s-a dezvoltat continuu, ajungând să conțină mai multe practici inovatoare. De exemplu, în retreaturile noastre, ayahuasca este pregătită la fața locului, iar participanții sunt bineveniți la acest proces de preparare. Aceasta înseamnă că veți ști de unde vin plantele de leac și ce ingrediente se folosesc.

În timpul ceremoniilor ayahuasca, fiecărui participant îi este oferită limpieza și curacion ( curățare energetică și vindecare) individuală. Aceasta include și rastreo ( divinație tradițională, efectuată prin abilități paranormale), pe baza căreia șamanul va recomanda un program personalizat de plante vindecătoare pentru persoana respectivă. Aceasta fuziune unică de practici vindecătoare puternice poate realmente să fie de ajutor la curățarea atașamentelor energetice și emoționale nepotrivite, nedorite, care nu sunt de ajutor și care deseori sunt surse ascunse ale unor boli.

La ora actuală lucrăm cu trei șamani. Elias și Sarah sunt indigeni shipibo care lucrează împreună în ceremonii. Ei cântă icaros shipibo tradiționale, țesând o armonie polifonică fascinantă și frumoasă cu voci masculine și feminine. Celălalt șaman al nostru, Antonio este un puternic vindecător Mestizo, care excelează la diagnostic și la recomandările potrivite de diete cu plante.

Deși punem realmente accentul pe aspectul de retreat ( retragere) cu plante, există un număr de activități suplimentare, care sunt cu toate focalizate asupra vindecării personale, stării de bine și comuniunii cu plantele. Astfel, vom avea băi de plante și de nămol, cure cu suc de tutun, precum și leacuri personalizate din plante. Toate acestea sunt incluse în program. Leacurile din plante pe care vi le oferim vă vor lăsa întineriți și plini de vitalitate.

Opțiuni suplimentare neincluse în pachet sunt serviciile unei vindecătoare care așează oasele în mod tradițional ( e foarte pricepută, a rezolvat o mare durere lombară pentru mine), și ale lui Nicky Bovey- un vechi prieten care acum locuiește în Iquitos – care oferă citiri divinatorii foarte profunde cu frunze de coca, precum și o ceremonie de vindecare profundă. Îl cunosc de la începutul anilor 90, și a dezvoltat de-a lungul anilor o solidă sinteză de modalități de vindecare paranormale.

O altă caracteristică a programului nostru, demnă de a fi luată în considerare, este faptul că, spre deosebire alte programe, zborurile interne și hotelurile din Peru sunt incluse în pachet.

Despre Centrul Amaru Spirit

Amaru Spirit CentreAmaru Spirit este situat în jungla amazoniană, în apropierea Râului Itaia de lângă Iquitos, Peru. Amaru Spirit este condus de David „Slocum” Hewson şi partenera lui, Yolita. Amândoi sunt dedicaţi vindecării corpului şi spiritului prin purificare, nutriţie şi utilizarea sacră a Ayahuascăi.

Slocum şi Yolita consideră că înţelegerea modernă a nutriţiei şi a purificării fizice pot completa arta şamanică antică a vindecării corpului şi spiritului prin ayahuasca, şi că cele două sunt necesare şi sinergetice. În ultimii ani Slocum şi-a câştigat pe bună dreptate reputaţia de expert în nutriţie.

Consumul predominant al mâncărurilor crude şi super-alimentelor, în paralel cu limitarea grăsimilor, a sării, zahărului şi condimentelor reprezintă o condiţie importantă pentru lucrul creativ cu Ayahuasca şi pentru dietele cu plante. Amazonul conţine unele din alimentele cele mai bogate în nutriente de pe glob. Fructele şi legumele care cresc aici sunt deseori descrise ca “superalimente”, iar nutriţia de care ne vom bucura la acest retreat merită această menţiune specială nu doar pentru că e delicioasă şi e preparată din produse proaspete locale. Jungla amazoniană conţine o bogăţie extraordinară de fructe şi plante de o deosebita valoare curativă pentru o diversitate largă de afecţiuni. Multe din acestea fac parte din dieta zilnică şi din regimurile de purificare care reprezintă o specialitate la Amaru Spirit.

Cazarea se face în confortabilele cabine tradiţionale, sau tambos. Paturile beneficiază de saltele confortabile şi plase de insecte. Ayahuasca se pregăteşte şi se prepară aici la centru, iar participanţii sunt bineveniţi să ajute la prepararea ei.

Vezi fotografii de la Centrul Amaru Spirit

Maloca

M03 S

M04 S

Ceremoniile noastre au loc într-o Maloca frumoasă și spațioasă, proiectată și construită special pentru aceasta. În construcția acestui spațiu minunat de ceremonie și meditație a fost pusă multă atenție la detalii. Designul acesteia încorporează principii ale Geometriei Sacre și materiale de înaltă calitate, care îmbogățesc experiența ayahuasca. Poate că sună a reclamă, dar nu e nici pe departe reclamă. Podeaua, de exemplu, a fost construită cu o asemenea exactitate și precizie încât nu are deloc scuturările, tremurăturile și zgomotele pe care le au de obicei podelele construcțiilor din zonă când cineva pășește pe ele. Astfel, când stați lungiți pe saltele, nu veți fi deranjați de astfel de scuturături. Maloca a fost deschisă în Noiembrie 2014, iar grupul nostru a avut privilegiul de a participa la ceremonia de inaugurare.

Despre dieta cu plante

Pe lângă Ayahuasca, vom oferi şi diete şamanice tradiţionale cu plante care ne extind conştienţa senzorială şi stimulează percepţia vizionară. Lumea magică în care ne transportă plantele nu este accesibilă prin mintea conceptuală raţională, ci prin limbajul viselor. Astfel, visele acţionează ca portaluri în timpul dietelor cu plante şi ne conectează cu spiritul plantei. Plantele sunt:

 • Guayusa (Piper callosum) ne oferă vise lucide (atunci când suntem conştienţi că visăm). Cu ajutorul acestei plante veţi putea experimenta că graniţa dintre a dormi şi a fi treaz este mult mai fluidă decât aţi anticipat.
 • Ajo Sacha (Mansoa alliacea) are calitatea de a ne extinde şi stimula simţurile. Oamenii care au lucrat cu ea au mărturisit că simţurile lor vizuale, auditive şi olfactive au devenit mult mai ascuţite şi că au câştigat abilitatea de a avea o afinitate extinsă cu jungla.
 • Bobinsana (Calliandra angustifolia) are calitatea de a revigora conexiunea spirituală personală cu lumea naturală şi de a invoca vise frumoase şi colorate.
 • Huingo (Crescentia cujete L) stimulează visarea lucidă. Generează o stare suavă de visare.

Despre Ayahuasca

După multe secole în care a fost practic ignorată de Occident, Ayahuasca a început să aibă parte de foarte mult interes în ultimii zece ani. Tot mai mulţi oameni cred că Ayahuasca este un fel de „leac al vremurilor noastre”, dând speranţă celor cu boli „incurabile” precum cancerul, SIDA şi dependenţa de droguri şi oferind inspiraţie pentru soluţia la marea problemă ecologică a civilizaţiei moderne.

Fără nicio îndoială, plantele enteogene ne oferă potenţialul de a explora şi transforma conştienţa umană, activând astfel ca un catalizator pentru a aduce în societatea noastră o spiritualitate holistică şi pentru a ajuta la ameliorarea alienării de natură care a dus umanitatea în această criză ecologică gravă.

Spiritualitatea se află în centrul experienţei cu Ayahuasca. Purificarea şi curăţarea corpului, a minţii şi a spiritului printr-o ceremonie şamanică pot fi începutul unui proces profund de descoperire şi transformare personală şi spirituală. Acest proces poate continua la nesfârşit chiar dacă persoana nu mai bea deloc Ayahuasca.

Ayahuasca este leacul junglei în regiunea Amazonului Superior. Este făcută din viţa de ayahuasca (Banisteriopsis Caapi) şi frunza plantei Chacruna (Psychotria Viridis). Cele două alcătuiesc un leac puternic care ne poartă în lumea vizionară. Viţa este un inhibitor care conţine, printre alţi alcaloizi, harmină şi harmalină, iar frunza conţine alcaloizi care induc viziunea. La fel ca în cazul tuturor leacurilor naturale, mixtura a mai multor alcaloizi este factorul care îi oferă calităţile unice. De exemplu Peyote, cactusul folosit de nativii nord-americani, conţine 32 de alcaloizi activi, astfel că atunci când mescalina, unul din aceşti alcaloizi, este sintetizată în laborator, efectul ei nu este deloc acelaşi, contrar credinţei populare.

Cel mai vechi obiect descoperit care are legătură cu utilizarea ayahuascăi este o ceaşcă ceremonială făcută din piatră şi cu ornamente gravate, care a fost găsită în cultura Pastaza din jungla amazoniană ecuadoriană ce datează de la 500 î.e.n. până la 50. e.n. Este depozitată în colecţia Muzeului Etnologic al Universităţii Centrale (Quito, Ecuador). Acest lucru arată că ayahuasca este cunoscută şi folosită de cel puţin 2500 de ani. Ayahuasca este un nume derivat din două cuvinte Quechua: aya înseamnă spirit, strămoş, persoană decedată, iar huasca înseamnă viţă sau funie, astfel că ea este cunoscută ca viţa morţilor sau viţa sufletului. De asemenea, ea mai este cunoscută şi sub alte nume locale precum yage, caapi, natema, pinde, daime, mihi şi dapa. Joacă un rol central în tradiţiile spirituale, religioase şi culturale ale popoarelor indigene şi Mestizo (de sânge amestecat) din jungla Amazonului superior, câmpiile Orinoco şi coasta pacifică din Columbia şi Ecuador.

Baile florale

Vă vom pune la dispoziţie „los baños florales” (băi florale) în scopul purificării ritualice şi ca să atragem creativitatea şi alte energii benefice. Astfel, individul se îmbăiază în apa în care au stat multe ore florile. Aceste băi sunt utile pentru curăţarea energiilor care nu ne ajută, pentru îndepărtarea blocajelor astfel încât energia benignă universală să poată corecta dezechilibrul. Aceste băi speciale ne ajută să ne conectăm la şi să atragem în noi puterea şi curajul să depăşim obstacolele şi să ducem o viaţă productivă şi plină de scop în acord cu intenţia sufletului nostru.

Icaros-urile

Cântecele pe care le cântă şamanul sunt esenţiale pentru ceremonie. Acestea sunt cunoscute sub numele de Icaros, ele direcţionând natura ceremoniei sau experienţa vizionară pentru întregul grup sau pentru indivizi în parte, şamanul cântând în timpul ceremoniei şi Icaros-uri specifice pentru nevoile persoanei.

Cuvintele cântecelor în limbile indigene descriu deseori povestiri simbolice care ne amintesc de abilitatea naturii de a se vindeca pe sine. De exemplu, apele cristaline ale unui râu spală persoana bolnavă, în timp ce florile colorate atrag păsările colibri care aduc energii vindecătoare cu aripile lor delicate etc. E posibil să vedeţi astfel de lucruri în viziunile voastre, dar esenţa vindecătoare pentru voi constă mai degrabă în înţelegerea a ceea ce se întâmplă în viaţa voastră, şi în acordarea permisiunii pentru deblocarea sentimentelor interioare, astfel încât amărăciunea şi furia să se poată transforma în extaz şi iubire. Trezirea din „iluzia că suntem vii” înseamnă experimentarea directă a vieţii

Există mai multe tipuri diferite de Icaros-uri. La începutul ceremoniei scopul lor este să invoce mareacion sau efectele, în cuvintele lui Javier Arevalo, „să facă mintea susceptibilă la a fi penetrată de viziune, apoi cortinele pot fi date la o parte ca să înceapă piesa de teatru”.

Alte icaros-uri cheamă spiritul Ayahuascăi să ne deschidă viziunea, “ca şi cum ar expune nervul optic la lumină”. Pe de altă parte, dacă viziunile sunt prea puternice, acelaşi spirit poate fi rugat să se îndepărteze pentru a readuce persoana înapoi la normalitate. Există icaros-uri pentru a chema “doctorii” sau spiritele plantelor pentru vindecare, iar alte icaros-uri cheamă spiritele animalelor, care protejează şi eliberează pacienţii de energiile negative.

Despre Slocum

SlocumSlocum a îmbrăţişat cariera de artist, iar ultimii zece ani au fost dedicaţi în primul rând picturii subiectelor din Amazonia Peruviană. David crede cu tărie în legătura dintre creativitate în toate formele ei şi procesul de vindecare. Astfel, toţi vizitatorii centrului Amaru Spirit sunt încurajaţi să se exprime într-o diversitate de forme, sau în orice fel le vine cel mai natural. Operele lui de artă extraordinare pot fi vizionate la www.amaruspirit.org/artwork

De asemenea, Slocum a contribuit cu un portret de-al lui Pablo la cartea “Viziunile Ayahuasca ale lui Pablo Amaringo”, publicată de Inner Traditions (2011).

Pregatirea pentru Ayahuasca

Unul din elementele esenţiale ale acestei pregătiri este urmarea unei dieteprin care se intenţionează reducerea excesului din corp a cantităţii de zahăr, sare, uleiuri, carne de porc, grăsimi şi mâncare condimentată, pentru a fi pregătiţi să intrăm în comuniune cu spiritului Ayahuascăi. Reducerea acestora ar trebui să înceapă imediat ce ne angajăm să avem această experienţă cu Ayahuasca.

În special carnea de porc este considerată impură şi este evitată cu mare grijă de către cei care lucrează cu Ayahuasca. Se recomandă ca participanţii să se abţină complet de la carne de porc şi untură cel puţin două săptămâni înainte de prima ceremonie, pentru a reduce impactul purjării. De asemenea, se recomandă ca acest regim să continue cel puţin două săptămâni după ultima ceremonie.

În dieta de iniţiere pentru cei care doresc o purificare şi vindecare personală se permite consumul de pui, peşte, vânat, fructe şi legume, dar cu cât mai puţin sau fără sare, zahăr, uleiuri şi condimente. Efectul de purificare şi puterea experienţei vizionare pot fi amplificate foarte mult dacă ne angajăm să urmăm aceste pregătiri.

Abstinenţa sexuală reprezintă de asemenea o parte din dietă şi este o condiţie tradiţională pentru purificarea şi vindecarea cu Ayahuasca. Recomandăm abţinerea de la activitatea sexuală câteva zile înainte de ceremonie şi continuarea ei încă una sau două zile după ultima ceremonie.

PRECAUTII MEDICALE

Este important de ştiut că, în unele cazuri, consumul de Ayahuasca în combinaţie cu anumite grupuri de medicamente cu reţetă sau fără reţetă poate reprezenta un risc de sănătate.

1. Medicamente cu reteta

Dacă luaţi medicamente cu reţetă (inclusiv antibiotice), suferiţi de hipertensiune sau afecţiuni ale inimii, sau urmaţi un tratament pentru orice fel de afecţiune, trebuie să vă consultaţi cu medicul de familie. Persoanele cu hipertensiune cronică trebuie să nu bea Ayahuasca.

1.1 Antidepresive

Ayahuasca (Banisteriopsis Caapi) conţine IMAO (inhibitori de monoaminoxidază), în general sub formă de harmină şi harmalină. Din acest motiv, consultul medical este esenţial dacă luaţi Prozac sau alte antidepresive care afectează nivelul de serotonină, adică inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI).

SSRI blochează recaptarea de serotonină în creier şi, deoarece IMAO inhibă descompunerea serotoninei, combinaţia de IMAO şi SSRI poate duce la niveluri prea ridicate de serotonină în creier. SSRI sunt mult mai uzuali decât IMAO, care se întâlnesc doar în câteva antidepresive. Se recomandă să vă consultaţi medicul în legătură cu utilizarea temporară de inhibitori de monoaminoxidază (IMAO).

Aceste medicamente necesită în general o perioadă de 6-8 săptămâni înainte să iasă complet din sistem şi trebuie reduse gradual.

2. Medicamente fara reteta

Medicamentele fără reţetă, precum antihistaminicele, adjuvanţii pentru dietă, amfetaminele şi derivaţii acestora, precum şi unele medicamente naturale pe bază de plante, adică acelea care conţin efedrină, niveluri înalte de cofeină sau alţi stimulanţi, pot provoca reacţii adverse. Vă recomandăm să întrerupeţi tratamentul cu oricare din aceste tipuri de medicamente, substanţe sau remedii naturiste cel puţin o săptămână înainte şi timp de o săptămână după ce lucraţi cu Ayahuasca.

3. Droguri Recreationale

Evitaţi toate drogurile recreaţionale, mai ales MDMA (Ecstasy), cocaina, heroina. De asemenea, nu consumaţi alcool în ziua ceremoniei.

4. Sănătatea Mintala

Cei care au un istoric de tulburare şi instabilitate psihiatrică sau care au fost diagnosticaţi cu o tulburare mintală trebuie să evite consumul de Ayahuasca.

5. Remedii pe baza de plante

Folosirea remediilor pe bază de plante pentru depresie, precum cele cu sunătoare (care influenţează de asemenea nivelul de serotonină), trebuie să fie întreruptă, conform paragrafului 2 de mai sus.

În urma înscrierii veţi primi un document detaliat despre pregătirea pentru ayahuasca şi dieta cu plante.

Itinerariu

Ziua 1 (Sâmbătă 3 noiembrie) Sosire în Lima şi transfer la hotel
Ziua 2 Plecare din Lima, zbor la Iquitos şi înnoptat.
Zilele 3 – 12 Mergem cu barca la Centrul Amaru Spirit.
Ziua 13 Grupul se întoarce în Iquitos şi petrece noaptea acolo.
Ziua 14 Grupul se întoarce în Lima şi face transferul la hotel.
Ziua 15 (Sâmbătă 17 noiembrie) Zborurile internaţionale

Nota: Cazarea este în camere duble pe tot parcursul programului.
Pentru cei care preferă camere single la hotel, există posibilitatea plăţii unui supliment de 150 US$, în limita disponibilităţii.

PRETURI

 
Vă rugăm să luați notă : Majoritatea costurilor în Peru sunt în raport cu dolarul american, și datorită fluctuațiilor extreme ale ratei de schimb valutar din ultimele luni, nu mai are valoare practică ideea de a stabili costul programului în nici o altă valută decât dolarul american. Astfel, prețul programului este în US$. Cu toate acestea, puteți opta pentru plata în alte valute ( Euro, RON, GBP etc), dar ținând cont de rata de schimb valutar a dolarului american în ziua plății.

Retreat-ul de două săptămâni: US$2655

Plata prin transfer bancar. Cardurile de credit şi de debit pot fi folosite prin PayPal.

Ce include preţul:

 • Zborurile dus – întors Lima – Iquitos.
 • Două nopţi la hotel în Lima
 • Două nopţi la hotel în Iquitos
 • Micul dejun în fiecare zi plus toate mesele la centru.
 • Programul “Şamanism cu spiritul plantelor”.
 • Ceremoniile şi serviciile şamanilor de la Centrul de retreat.
 • O dietă cu plante personalizată și supervizată.

Ce nu este inclus în preţ:

 • Zborul internaţional din ţara dumneavoastră până în Peru.
 • Transferul după zborul internaţional de la aeroport la hotelul din Lima.
 • Nopţile suplimentare înainte sau după retreat (le pot rezerva pentru dumneavoastră).
 • Bacşişurile şi recompensele suplimentare

Planificarea platii

 1. Pentru rezervarea locului se plăteşte un avans de 600US$
 2. Restul de plată se achită până la 1 septembrie 2018

În caz de anulare

Dacă este necesară anularea, avansul este nereturnabil.
Pentru anulare participanţii trebuie să trimită o notificare de anulare prin email la adresa: shamanism@yahoo.com
Data primirii reprezintă data anulării.

Timp înainte de începere Taxa de anulare
peste 31 zile inclusiv 50% din preţul programului
30 zile sau mai puţin 75% din preţul programului

 
Facilitatorul călătoriei: Howard G. Charing
Pentru detalii: Tel: 0741 260 588, International +40 741 260 588
e-mail: shamanism@yahoo.com

Pentru această călătorie e obligatoriu să aveți asigurare de călătorie și de sănătate. Responsabilitatea de a obține asigurarea vă aparține.
 
Programul workshop-ului Samanism cu Spiritul Plantelor 2018 – PDF
 

FEEDBACK DE LA PARTICIPANTII

Aceasta a fost prima mea călătorie în Peru și prima mea experiență în Amazonia. Întreaga călătorie a fost coordonată cu profesionalism și cazarea peste tot pe unde am călătorit a fost mereu confortabilă. Howard a fost parte integrantă din grupul nostru, iar atenția pe care ne-a acordat-o a făcut ca experiența să fie un succes de la început până la final. El a călătorit cu noi și a avut grijă de noi, mereu pregătit să gestioneze orice situație care ar fi putut să apară.

Centrul Amaru Spirit din Amazonia este un loc frumos, clădit în viziunea ideilor de viețuire sustenabilă și holistică. Peste tot, sentimentul era de pace și protecție. Tambo-ul meu era spațios,cu o vedere minunată la plantele și viețuitoarele junglei. Mâncarea era mereu delicioasă și preparată cu grijă pentru a conlucra sinergistic cu plantele vindecătoare disponibile local.

Slocum și întregul staff erau disponibili și interesați să vadă că toți cei prezenți sunt în siguranță, se simt confortabil și au parte de călăuzirea dorită. Eu am primit mai multe tratamente care erau specifice nevoilor mele personale, și care au condus la o creștere și vindecare a mea.
Faptul că am lucrat cu plantele vizionare și cu tehnicile atât fizice cât și spirituale pe care le-am învățat în cadrul acestui mediu suportiv și atent condus, a constituit o experiență personală transformatoare.

Sheryl S., USA

Am fost în Peru de câteva ori şi începând cu prima mea experienţă nimic nu a fost la fel, totul a fost nou în noua lumină a conştienţei.
Am simţit că timpul petrecut la Centrul Amaru Spirit în noiembrie 2013 a fost o experienţă holistică. Oamenii pe care i-am cunoscut acolo, Slocum şi echipa lui, au fost minunaţi. Au creat un loc foarte frumos aproape de natură, cu un centru curat şi confortabil în mijlocul junglei, în armonie cu tradiţia locală şi cu natura. Filozofia mâncării ayurvedice combinată cu energia junglei, susţinerea psihologică şi spirituală oferită de Howard, Slocum şi Roman – şamanul local, şi întreaga energie de grup precum şi ceremoniile şamanice cu ayahuasca, toate aceste elemente au creat pentru mine o experienţă incredibilă.
Slocum este un artist şi o persoană spirituală…şi mult mai mult de-atât, iar arta lui se transmite în tot ceea ce face. Sunt foarte bucuroasă că am avut această experienţă în acel loc cu acei oameni. Simt că într-adevăr de această dată am ales calitatea în locul cantităţii. O calitate interioară suavă de-a mea pe care încep să o văd şi să o simt. Iţi mulţumesc, Howard, pentru că eşti un prieten atât de bun şi pentru că ai împărtăşit cu noi această experienţă

Simona P (Bucureşti)

Acum, în ceea ce mă priveşte, excursia în Peru a deschis o nouă uşă în viaţă mea. Dar am căutat-o. Altfel nu vine aşa, pur şi simplu. Este nevoie de nişte activităţi anterioare şi de asemenea o mare deschidere pentru tot ce viaţa, Mama Natură, Madre Ayahuasca, Pachamama şi alte surse ar putea să aducă în viaţa noastră. După cum ai spus în noaptea aceea la uşa cabanei, după această experienţă nu mai sunt cel care obişnuiam să fiu. Aşa că poate luaţi dinainte în considerare nişte activităţi informale, pentru cei fără nicio experienţă care doresc să participe.
De asemenea, în privinţa cuplurilor, este bine să meargă amândoi, să aibă aceeaşi experienţă, nu doar unul din ei. Locaţia este perfectă pentru ce se întâmplă acolo.
Mâncarea este nemaipomenită! Oamenii de acolo, mai ales Slocum, sunt de foarte mare ajutor.
Mi-e foarte dragă această călătorie, cea mai frumoasă din viaţa mea. O să mai merg!

Radu D (Bucureşti)

Experienţa din junglă de la Centrul Amaru Spirit mi-a întrecut toate aşteptările. În mijlocul naturii, condiţiile de la centru îmbină simplitatea bunul gust, iar lucrurile sunt foarte bine făcute. Dedicaţia lui Slocum pentru acest loc este nemăsurată şi pot să spun că aici oamenii într-adevăr trăiesc mult mai aproape de natură, de bogăţia şi diversitatea ei, de ce are ea să ne înveţe. De la mâncarea ayurvedică delicioasă şi adevăratele consultaţii în nutriţie pe care Slocum le oferă spontan cu generozitate până la calitatea impecabilă a ceremoniilor cu Ayahuasca, unde m-am simţit liber şi susţinut în acelaşi timp să mă confrunt cu aspecte din mine deloc uşor de conştientizat, experienţa de la Amaru Spirit mi-a dat încredere că prin puterea alegerii şi a dedicaţiei ne putem schimba şi transforma viaţa şi starea interioară pentru a fi mai fericiţi şi plini de vitalitate!
Mulţumesc lui Howard pentru integritatea lui şi pentru impecabilitatea cu care a organizat această călătorie de descoperire interioară; colegilor de grup pentru că au contribuit la o atmosferă de prietenie şi încredere, care este foarte importantă din punctul meu de vedere, mai ales într-o astfel de experienţă; lui Slocum şi lui Roman , pentru îndrumarea lor nemărginită.

Alexandru (Braşov)

Am petrecut o saptamana, in noiembrie 2013, la centrul Amaru Spirit din jungla amazoniana. E un loc frumos si bine intretinut unde m-am simtit in completa pace. Tambo-ul meu a fost spatios, confortabil si bine echipat. Mancarea a fost absolut delicioasa, oferita si preparata intr-o maniera incantatoare de gazdele noastre mereu vesele si prietenoase.
Am participat la 4 ceremonii cu ayahuasca si fiecare dintre ele a fost unica si a avut implicatii puternice asupra vietii mele. Slocum a fost omniprezent in grija lui fata de noi iar limpiezas pe care ni le-a oferit impreuna cu Roman samanul m-au ajutat mult in a integra aceste experiente formidabile. Roman a fost mereu prietenos si interesat de experientele mele vizionare. M-am simtit ajutata, iubita, inteleasa si protejata.
Invataturile lui Howard si maiestria lui in a ma pregati pentru intalnirea cu jungla si Ayahusca m-au condus intr-o experienta sigura si inaltatoare.
M-am intors plina de recunostinta si cu o pasiune reinnoita pentru viata. Ii multumesc lui Howard ca a facut totul posibil, lui Slocum a carui abnegatie m-a insipirat profund si fiecaruia din grup pentru ca a ales sa impartaseasca aceasta minunata experienta cu mine. Si bineinteles multumesc generosule Amazon si tie venerabila padure pentru nesfarsita voastra iubire neconditionata.

Anca D. (Bucuresti)