Samanism

Şamanismul este cea mai veche tradiţie spirituală pe care o cunoaşte omenirea. Chiar dacă trăim într-o societate diferită de cea în care trăiau strămoşii noştri, şamanismul se află în rădăcinile noastre, în spectrul conştienţei noastre, iar metodele străvechi ne pot arăta cum să ne găsim sensul, scopul şi poziția echilibrată faţă de natură, precum şi locul în ţesătura interdependentă a vieţii.

Renaşterea şamanismului în Occident începând cu anii ’60 a făcut din nou cunoscute pentru mulți oameni căile şi înţelepciunea culturilor indigene străvechi. Această mişcare către dezvoltarea personală şi conştienţa spirituală şi, posibil, către un mod de viaţă mai centrat pe comunitate reprezintă un pas înainte pentru civilizația modernă – care a fost cea mai distructivă faţă de celelalte şi faţă de pământ de-a lungul ultimelor secole.

„Leacul bun” al şamanismului constă în accesarea unui fond vast de înţelepciune străveche atemporală, care poate fi practicată oriunde, în orice circumstanţă. Astfel, noi ca oameni ne putem vindeca efectele traumelor din trecut, putem trăi într-o stare de echilibru şi armonie interioară în timp ce înfruntăm provocările şi vicisitudinile vieţii, pentru a ne cultiva la maxim potenţialul indiferent de ce ne rezervă viața. Aceasta se reflectă în calitatea modului în care relaţionăm unii cu alţii şi cu Pământul, iar toate acestea sunt la fel de importante acum pe cât au fost şi pe cât vor fi vreodată.