SAMANUL CA ARTIST SI CREATOR

22 – 25 Septembrie 2023

Actul artistic, singurul lucru pe care îl are de făcut artistul, este realmente un act de magie. A face tangibil în lume ceea ce înainte a existat doar sub forma unei idei intangibile. Terence McKenna

„Pentru că natura, după cum ştim, este simultan în afara şi înăuntrul nostru. Arta este oglinda de la interfaţă” a spus Joseph Campbell. Aceasta este Calea Şamanului: vizionar, spirit creator, călător între lumi, care atrage geniul şi inspiraţia universului, manifestând în materie spiritul si visul unui mod mai vital de a trăi pe Pământ şi care, facând toate acestea, ne restabileşte în propriul nostru adevăr profund care este unul şi acelaşi cu adevărul întregii creaţii.

Şamanul nu este doar un artist în sensul tradiţional de muzician, dramaturg, pictor, ritualist, cântăreţ, maestru de ceremonii (deşi el sau ea poate fi toate aceste lucruri). Şamanul se află în contact cu energiile creatoare ale întregului univers. Viaţa lui reprezintă o operă de artă, deoarece el atinge infinitul şi îi modelează şi conturează forţa într-un nou fel de a fi al întregii umanităţi. Aceasta nu se exprimă doar prin „forme de artă”, ci şi prin propria lui artă de a trăi. Atât şamanul, cât şi artistul, beneficiind de inspiraţie şi de stările vizionare de conştienţă, sunt capabili să acceseze şi să comunice concepte de dincolo de percepţia cotidiană şi să îşi manifeste în lume propria viziune creatoare, îmbogăţind astfel viaţa lor şi pe ale celorlalţi.

Acest atelier este potrivit pentru toţi cei care lucrează într-un domeniu de creaţie şi caută modalităţi noi de inspiraţie şi de exprimare – dar şi pentru participanţii care se consideră complet lipsiţi de creativitate! Este de asemenea adecvat pentru scriitori, artişti, dansatori, poeţi şi oricine care se simte într-un fel „blocat”. Astfel de blocaje ne pot arăta în ce fel am ieşit din fluxul universului şi cum ne putem vindeca vieţile şi primi inspiraţie proaspătă pentru a creşte.

Vi se vor prezenta şase Împuterniciri specifice menite să vă elibereze de acele credinţe ale voastre, conştiente şi inconştiente, care pun obstacole în calea creativităţii, şi să vă permită să manifestaţi energia creatoare universală în toate aspectele vieţii voastre. Aceste împuterniciri vă vor deschide către percepțiile voastre interioare, pentru a vă ajuta să vă eliberați puterea creativă și viziunea, permițând astfel energiei primordiale a universului creativ să își găsească exprimarea prin voi.

Acesta nu este un workshop pentru a învăța ‘cum să fiu creativ/ă’, însăși ideea că ar trebui să învățăm creativitatea e improprie și ne diminuează. Prin însăși natura noastră intrinsecă suntem cu toții creativi. Creativitatea este esența experienței de a fi umani, dar pentru mulți dintre noi, datorită vicisitudinilor vieții, educației, culturii care omogenizează, energia noastră creativă a fost sufocată și a apărut o barieră artificială intre noi cei autentici și sursa noastră de creativitate.

Pe lângă cele șase împuterniciri, pe parcursul acestui atelier inovator vom lucra cu energiile vibraţionale ale Sunetului Sacru; Gongul, Toba Sami şi Bolurile Cântătoare Tibetane. Aceste vibraţii vă vor îmbăia în rezonanţa armonică a pattern-urilor sonore din geometria sacră, susţinându-vă astfel alinierea la sursa primordială de creativitate şi la conştienţa spirituală a fiinţei voastre.

Baños florales: Băile florale fac parte din practica tradiţională a vindecătorilor vegetalistas şi curanderos. Motivele pentru a face o baie florală sunt numeroase, incluzând atragerea norocului şi purificarea ceremonială. La acest workshop vom atrage puterile din conştiinţa plantelor pentru a ne trezi şi revitaliza spiritul creator.

La finalul acestui curs veţi avea mai multă cunoaştere a Sinelui, a scopului vieţii voastre şi, alături, propriul vostru geniu sau muză – spiritul care merge lângă voi şi se asigură că vă atingeţi scopul şi vă folosiţi talentele, abilităţile şi pasiunile voastre naturale.

Nu este necesară absolut nici o „abilitate artistică”. Pur şi simplu aduceţi-vă pe voi înşivă şi materialele cu care vreţi să lucraţi, precum şi dorinţa de a fi tot ce puteţi să fiţi în această viaţă!

Pret: 450 Euro (Un avans de 100 Euro vă confirmă participarea)

Cazarea şi mesele nu sunt incluse. Există mai multe variante de cazare/masă disponibile. Mai multe informații primiți la înscriere.

Pentru înscrieri contactati-l pe Aurel Mocanu, 0722 539123, aurel@aurelmocanu.ro

Lucrez de 9 ani in industriile creative si pana sa ajung sa fac acest workshop nu am inteles de fapt ce inseamna creativitatea si nu am stiut unde sa o caut pe a mea. Chiar daca aparent meseria mea presupunea sa lucrez creativ in fiecare zi nu am stiut ce inseamna sa pui energie creatoare in ceea ce faci decat dupa acest workshop. Am pictat pentru prima oara, am cantat, am citit in pietre, am calatorit cu ajutorul imaginatiei in locuri pe care nu le mai vazusem niciodata si este ceea ce fac si astazi in timpul liber atunci cand ma conectez cu energia mea creatoare. Si poate cel mai important lucru am inteles ea ca este in fiecare dintre noi, vine din interior de cate ori ne setam intentia si ne ajuta sa ne modelam viata in acord cu ceea ce suntem cu adevarat in interior. Astazi lucrez sa pun pe picioare propriul business, drumul si pasiunile mele sunt mult mai clare, dansez exprimand emotiile mele si imi creez viata asa cum vreau sa o traiesc. Au fost cele mai frumoase 5 zile ale verii trecute petrecute intr-o locatie superba la munte cu o gazda extrem de primitoare si o mancare excelenta. Ii multumesc lui Howard pentru empowerments, suportul si ghidarea din timpul workshopului si pentru faptul ca munca lui cu noi m-a ajutat sa imi schimb viata.

AC Bucuresti 2013

Nu stiu exact de ce imi este greu sa scriu feedback pentru acest workshop. Am inceput pana acum 5 paragrafe. Poate pentru ca la modul cel mai sincer, viata mea se poate imparti in: inainte si dupa acest workshop.

Asa ca am sa vorbesc despre efectele lui.

Nu am fost niciodata o fiinta artistica. Sunt inginer ca formare si am crescut cu aceasta convingere ca nu am talent artistic.

Acum desenez mandale, pictez pietre, dansez, scriu.

Workshopul e structurat pe o serie de empowerments. Fiecare dintre ele are rolul de a debloca energii vitale esentiale nu numai pentru creativtate dar pentru a elibera fiinta de orice constrangere sau convingere iti ghideaza viata.

Iata o dovada

DA Bucharest 2013